Woordje van de Burgemeester

Mooie traditie

Als nieuwe burgemeester van Geldermalsen schrijf ik graag een voorwoord voor Koningsdag 2018 van de Oranjevereniging Geldermalsen. Ik heb al veel verhalen gehoord over de sterke gemeenschapszin en de verbondenheid die hier heerst. Inmiddels heb ik Geldermalsen al wat beter leren kennen en dit ook zelf mogen ervaren.

Net als in voorgaande jaren belooft Koningsdag in Geldermalsen een dag te worden met een gevarieerd aanbod aan festiviteiten, voor jong en oud en voor elk wat wils. Vanzelfsprekend? Wat mij betreft niet en dat zou het ook voor u als deelnemer aan alle festiviteiten niet mogen zijn. De inzet, het enthousiasme en het doorzettingsvermogen van de organiserende vrijwilligers zijn daarbij van groot belang. Dat verdient een groot compliment!

Ook al zal het dorp Geldermalsen volgend jaar onderdeel gaan uitmaken van de nieuwe gemeente West Betuwe, aan de inkleuring van het lokale Oranjefeest zul je altijd de eigen identiteit blijven herkennen. Dat moet vooral zo blijven en daar kunt u zelf toe bijdragen. Doe mee, als deelnemer of vrijwilliger en houdt daarmee deze mooie traditie in stand.

Ik hoop dat op Koningsdag de zon volop zal schijnen en u zal stimuleren om gezellig aan het Oranjefeest deel te nemen.

Maak er met elkaar ook dit jaar weer een mooi feest van!
Jeroen Staatsen,
Burgemeester