Koningsdag 2020 vindt geen doorgang in Geldermalsen

Koningsdag 2020 vindt geen doorgang in Geldermalsen. Voor wat er verder plaatsvindt volgen we de Nationale Richtlijnen.

Alle betaalde huur voor de kramen worden terug gestort. We zien u graag bij een volgende gelegenheid.

Enkele zaken gaan wel door:

Zoals elk jaar maken de "vroege vlaggers" kans op een taart. en zullen we de bewoners van de verzorgingstehuizen op iets lekkers trakteren.

Tevens is er op nationaal niveau een en ander georganiseerd.

Kijk eens op Koningsdagthuis: hier vind je het nationale programma van Koningsdag en (live) beelden van allerlei Koningsdagactiviteiten. Leuk en gemakkelijk. Volg hier vanaf 27 april activiteiten door het hele land of ontdek wat er gaande is bij jou in de buurt. Ook leden van Het Koninklijk Huis zijn aanwezig vanuit Huis ten Bosch en volgen activiteiten op Koningsdag Thuis. Zo viert heel Nederland oranje: op afstand, maar toch samen.

Het nationale programma voor Koningsdag / woningsdag is als volgt:

06.19 uur
Vanaf zonsopgang in heel Nederland vlag en wimpel voor de Koning en voor elkaar. De vlag gaat uit voor al die mensen die Nederland op de been houden. Om wat kleur te brengen in donkere tijden.

09.45-10.00 uur
Klokgelui in geheel Nederland en op de Antillen. De klokken luiden als teken van verbinding tussen vreugde en verdriet.

10.00 uur
Nationale Aubade. Vanuit deuropeningen en balkons zingen of spelen we het Wilhelmus met het Koninklijk Concertgebouworkest.
#Wilhelmus2020

10.10 uur
Felicitatie aan Zijne Majesteit Koning Willem Alexander

10.15 uur
Videoboodschap burgemeesters.
De burgemeesters kunnen hun eigen filmpje met feliciatie op www.koningsdagthuis.nl plaatsen.

16.00 uur
Nationale Toost.
De Nationale Toost wordt in heel Nederland tegelijkertijd uitgebracht door
iedereen – op de gezondheid van iedereen. In huis, op de gang of overloop, op het balkon of dakterras, in je voor- of achtertuin, het maakt niet uit … schenk in en hef het glas!
www.nationaletoost.nl

Namens Oranjevereniging Geldermalsen wensen wij u, ondanks alle coronaperikelen, een fijne koningsdag toe.