4 en 5 mei Herdenking Geldermalsen

4 en 5 meiEindelijk, na twee jaar de 4 mei herdenking op een uiterst sobere wijze te hebben moeten houden, kunnen we dit jaar weer herdenken zoals we willen. We herdenken dan de Nederlandse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en van oorlogssituaties en vredesmissies nadien. In het hele land wordt om 20.00 uur twee minuten stilte in acht genomen

De inwoners van Geldermalsen lopen een stille tocht van het Marktplein naar de algemene begraafplaats. We hopen dat u ook wilt deelnemen. U krijgt een roos om na het spelen van het Wilhelmus, neer te leggen op de begraafplaats. We lopen de tocht kalm en met een trom voorop, begeleid door scouting Graaf van Gelre. De muziek op de begraafplaats wordt verzorgd door muziekvereniging Prinses Marijke.

We verzoeken u om 18:30 stipt aanwezig te zijn op het marktplein. De route van de stille tocht is: Geldersestraat, Herman Kuijkstraat oversteken, Oranje Nassaustraat, Koningsweg oversteken, Lange Akker oversteken, Algemene begraafplaats. De ceremonie op de begraafplaats start om 19:15 uur.


Het programma

18:30 uur    Verzamelen op het marktplein en bij slecht weer in Schenkerij de Beurs
18:45 uur    Woord van welkom door Frank Broedelet, voorzitter 4 en 5 mei comité
                   Kinderen lezen zelfgemaakte gedichten voor
19:00 uur    Start Stille Tocht van marktplein naar begraafplaats
19:15 uur    Aankomst op de begraafplaats, ronde langs de oorlogsgraven
19:45 uur    Korte toespraak door vertegnwoordiger gemeentebestuur
20:00 uur    2 minuten stilte
20:02 uur    Samen zingen van het Wilhelmus
20:05 uur    Neerleggen van de rozen
20:10 uur    Einde herdenking

Zie voor meer informatie: www.4en5meigeldermalsen.nl

Op donderdag 5 mei zal er ’s middags vanaf 16.00 uur live muziek gespeeld worden door Two Darlings op het Marktplein bij Schenkerij De Beurs. Deze muziek is in de stijl van Vera Lynn en de Andrew Sisters.

Op zaterdag 7 mei is een Vrijheidsfeest van 11.00 tot 21.00 uur op het Marktplein met lokale helden, zangkoren uit de regio en een spetterend slotact. Ook zijn er legervoertuigen en is er ruimte voor informatie en educatie. Muziek vanaf 13.30 uur.

Zie voor meer informatie: https://www.facebook.com/CultureelCafeGeldermalsen