De burgermeester aan het woord

servaas stoop

LANG LEVE DE KONING! HOERA, HOERA, HOERA!

Dat is de uitroep die we op Koningsdag doen bij aubades ter gelegenheid van de verjaardag van Koning Willem-Alexander. Eigenlijk dus de felicitatie vanuit onze gemeente. Begin van dit jaar voelden alle betrokkenen bij oranjefestiviteiten de spanning. Hoe zal de situatie rond 27 april zijn? Welke activiteiten zullen door kunnen gaan? In de afgelopen twee jaar hebben we geleerd hoe veranderlijk dat is.

Op het moment dat ik dit schrijf, zit mijn hoofd vol met het verschrikkelijke nieuws over Oekra├»ne dat iedere dag binnenkomt. Dat maakt een aanbeveling voor een mooi Oranjefeest heel dubbel. Laten we bedenken hoe waardevol het is dat wij in vrijheid op een feestelijke manier mogen stilstaan bij Koningsdag.

Ik heb veel waardering voor de creatieve manier waarop de verenigingen in onze dorpen met onzekerheden omgaan en inspelen over veranderende omstandigheden. Alle verenigingen in West Betuwe, en dus ook de Oranjevereniging Geldermalsen, verdienen complimenten voor hun doorzettingsvermogen. In coronatijd hebben bestuur en vrijwilligers steeds hun best gedaan om alternatieven te bedenken en uit te voeren. Kan het niet linksom, dan doen we het rechtsom, zo lijkt het motto.

Nu staan we aan de vooravond van Koningsdag.
Gelukkig wordt steeds duidelijker dat we inmiddels weer op een veilige manier festiviteiten kunnen organiseren. De besturen van de Oranjeverenigingen zijn vol goede moed aan het werk gegaan om een gevarieerd programma voor te bereiden. Daar ben ik ontzettend blij om. Het doet me goed dat de organisaties zo meedenken en zich verantwoordelijk opstellen. Ik reken erop dat ook de feestvierders dat doen. U beloont de inspanningen van al die vrijwilligers door deel te nemen aan activiteiten. Er is genoeg te beleven.


Ik wens iedereen bij alle feestelijkheden veel gezelligheid en saamhorigheid!

 


De burgemeester,

Servaas Stoop