Stichting Dierenweide het Hertenkamp

dierenweideStichting Dierenweide het Hertenkamp beheert een mooie groenzone in het midden van Geldermalsen waar herten, schapen en kippen op staan. Het Hertenkamp bestaat al tientallen jaren en is een geliefde plek om naar toe te wandelen, een rustmomentje te pakken en om de dieren een gezond hapje te brengen.

dierenweide2.jpgIn 2015 is de stichting opgericht door buurtbewoners, met als doel de dieren een goede, doorlopende verzorging te bieden. Inmiddels is er een stabiele groep van ruim 25 vrijwilligers die de dieren voeren, de stallen schoonmaken, de vijver onderhouden en de weide controleren op gevaarlijke of ongezonde zaken voor de beesten. Met elkaar worden er schoonmaakacties en openstellingen op burendag georganiseerd.

Het is fijn om te merken dat er zoveel bewoners van gemeente West Betuwe betrokken zijn 
bij deze van oudsher bekende weide. Van jong tot oud komt regelmatig langs en bezoekt de website of de Facebookpagina waar elke week wel iets nieuws te lezen valt.

Het afgelopen jaar waren de dieren vaak ziek doordat verkeerd voedsel over het hek gegeven was en waarvoor de dierenarts ingeschakeld moest worden. Met als dieptepunt het overlijden van een hinde.
We willen hierbij nogmaals de oproep doen aan alle bezoekers van het Hertenkamp: geef alleen dat, wat er op de posters en het infobord vermeld staat. Andere dingen zijn niet goed voor de dieren.

We hopen dat op deze manier iedereen 
nog heel lang kan genieten van een van de mooiste stukjes van Geldermalsen!
Voor meer informatie kijk op:

https://hertenkampgeldermalsen.nl/

https://www.facebook.com/dierenweide